Griekse goden, mooie Griekse stranden en lekkere Griekse gerechten: Griekenland heeft het allemaal. Het is een erg geschikt land om naartoe te gaan als je optimaal wilt genieten. Met oude, culturele steden en prachtige stranden is Griekenland heerlijk om een aantal dagen te vertoeven. De bekende Griekse eilanden zijn voor velen de perfecte vakantiebestemming, wat ook te merken is aan de vele toeristen die de bekendste Griekse eilanden opzoeken. Maar wat zijn de leukste dingen om te doen in Griekenland?

Bezoek verschillende eilanden

Griekenland bestaat uit verschillende eilandgroepen. De eilanden in elke eilandgroep liggen redelijk dicht bij elkaar, waardoor de eilanden in dezelfde groep makkelijk te bereiken zijn. Je kan er dus voor kiezen om niet één eiland te bezoeken, maar meerdere. Zo zie je een stuk meer van de verschillende stukjes van Griekenland.

Ga het water op

Als je graag iets anders doet dan dag in dag uit door steden te slenteren, is het ook leuk om het water op te gaan! Griekenland is uitermate geschikt om lekker te zwemmen of te varen. Door de hoge temperaturen is het altijd prima weer om het water op te zoeken. Je kan ook een boot huren en bijvoorbeeld gaan zeilen in Griekenland. Als je iets meer van een uitdaging houdt kun je ook een watersport uitoefenen, zoals flyboarden of waterskiën.

Neem een kijkje bij één van de vele prachtige stranden

Griekenland staat bekend om haar ontzettend mooie stranden. Het eiland Samos heeft de mooiste stranden van Griekenland. De stranden op Samos zijn adembenemend mooi en daar kun je je met gemak uren vermaken. Het is een aanrader om minstens even een kijkje te nemen.

Cultuur snuiven

Griekenland staat vooral erg bekend om haar vele culturele plekken. In iedere plaats, waar dan ook, is wel cultuur te snuiven. Er zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden te zien. Zoek deze op! Bijvoorbeeld in de eeuwen oude binnenstad van Rhodos-stad, op het eiland Rhodos, is veel te leren over de Griekse cultuur. Of wat dacht je van Kreta? Zeker het oosten van het eiland staat in het teken van rust en authenticiteit. Daar vind je zowel haast verlaten dorpjes waar geen auto’s rijden, als steden met gezellige terrasjes en winkelstraten. Een ideale locatie om kennis op te doen over de lokale cultuur.